Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، سریال "حضرت موسی(ع)" آخرین یادگاری قلمِ مرحوم فرج‌الله سلحشور است که بسیاری از سریال‌های دینی و قرآنی تلویزیون را به یادگار گذاشت. تمام دغدغه‌های سلحشور ساخت سریال "موسی(ع)" بود که تقدیر طور دیگری رقم زد و اجل مهلت نداد بماند تا این کار را هم در خاطره‌ها باقی بگذارد. 

بعد از درگذشت او، جمال شورجه به عنوان دوست و همکار قدیمی‌اش، کار را برعهده گرفت اما بعد از مدتی تلاش و آماده کردن مقدمات کار، دچار عارضه سکته مغزی شد و در نهایت، صداوسیما کار را به ابراهیم حاتمی‌کیا کارگردان صاحب‌نام عرصه سینما واگذار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این تغییر چند شایعه و انتقاد را به همراه داشت که اولین آن مربوط به بحث حمایت و اسپانسر مالی است.  آمدنِ حاتمی‌کیا و اعلام خبر حضورش به‌عنوان کارگردان سریال "موسی(ع)" با حاشیه‌هایی هم همراه بود. از حاشیه‌های بازیگر نقش اول و حضور برخی از هنرمندانِ کارهای حاتمی‌کیا مثل پرویز پرستویی و مریلا زارعی نام می‌بردند تا نامِ مؤسسه‌ای برای سرمایه‌گذاری این مجموعه تلویزیونی به میان آمد.

برخی از رسانه‌ها اعلام کردند که ابراهیم حاتمی‌کیا خواستار ادامه همکاری با سرمایه‌گذار فیلم‌های اخیرش است و نام مؤسسه اوج را به‌عنوان سرمایه‌گذار و به‌تعبیری اسپانسرِ سریال "موسی(ع)" آوردند. 

پیگیری‌های خبرنگار تسنیم نشان داد این گمانه‌زنی‌ها و خبرسازی‌ها صحت نداشت و سریال "حضرت موسی(ع)" به‌طور کامل در سازمان صداوسیما کار می‌شود. چرا که رسانه ملّی از ابتدا تاکنون هزینه‌هایی برای دکورسازی، پژوهش، نگارش و بازنویسی فیلمنامه صرف کرده است. "موسی(ع)" پروژه‌ای  است که در ساختار الف ویژه و فاخر دسته‌بندی می‌شود، سریال‌هایی تاریخی که در وهله اول به‌لحاظ لوکیشن، بازیگران، هنروران، دکورها و صحنه‌های سخت و طاقت‌فرسا ساختار پیچیده و عظیمی را می‌طلبند. 

موضوع بعدی که انتقادها را به همراه داشته خصوصاً اولین واکنش رسمی خانواده مرحوم فرج‌الله سلحشور، بحثِ فیلمنامه سریال "موسی(ع)" است که این گلایه و اعتراض را در قالب نامه‌ای به رئیس صداوسیما هم اعلام کرده‌اند. در این اعتراض و گلایه خانواده مرحوم سلحشور تأکید داشتند از تمام 72 قسمت فیلمنامه موسی کلیم‌الله کوتاه نمی‌آییم.

ماجرای اعتراض و گلایه از چه قرار است؟

موسسه فرهنگی هنری تبیان (تبیان فیلم) به عنوان یادگار ارزشمند مرحوم فرج الله سلحشور طی نامه‌ای به ریاست رسانه‌ملی نگرانی فرزندان زنده یاد سلحشور را در خصوص ایجاد هرگونه تغییر و تبدیل در فیلمنامه موسی کلیم‌الله (ع)  ابراز کرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین ایوب سلحشور (فرزند ارشد و وصی آن مرحوم) مستقلا طی نامه‌ای به نمایندگی از وراث، ضمن تشکر و قدردانی بابت اهتمام مسئولان آن سازمان برای تولید این اثر جهانی، در عین حال نگرانی و اعتراض شدید خود و خانواده را نسبت به حذف قسمت‌های زیادی از فیلمنامه و نیز ایجاد تغییرات گسترده در قالب و محتوای قسمت‌های باقیمانده اعلام داشته است.

وصی مرحوم سلحشور در این نامه به استناد "قانون مالکیت فکری و معنوی" به ریاست سازمان صدا و سیما متذکر شده‌ که هرگونه ایجاد تغییر، پژوهش و بازنویسی فیلمنامه مرحوم سلحشور بدون اذن و اجازه وراث، غیرقانونی و خلاف شرع تلقی می‌شود.

این خانواده پیگیری حقوقی بابت دخل و تصرف و تغییر در محتوای فیلمنامه را بدون اذن و اجازه، برای خود محفوظ اعلام کرده‌اند.

گفتنی است که فیلمنامه قرآنی و فاخر "موسی کلیم الله" (ع) به عنوان آخرین یادگار هنرمند فقید فرج الله سلحشور در  هفتاد و دو قسمت به نگارش درآمده که مالکیت حقوقی و معنوی آن در سال 1390 در دفتر حقوقی و مالکیت فکری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نام مؤلف ثبت شده است.

اخیراً ابراهیم حاتمی‌کیا با پذیرش کارگردانی این اثر فاخر قرآنی، از پژوهش و نگارش مجدد فیلمنامه سخن گفته بود که ظاهراً این تغییرات، نگرانی خانواده فرج‌الله سلحشور را به عنوان مسئول حراست از چارچوب فکری و محتوایی آثار پدرشان به همراه داشته است.

لازم به ذکر است که بعد از تولید و پخش موفق سریال یوسف پیامبر(ع) در داخل و خارج از کشور، جهانیان به تولید فیلمنامه فاخر موسی کلیم الله(ع) چشم دوخته‌اند.

 متن این نامه در پی می‌آید:

ریاست صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران جناب آقای دکتر علی عسکری 

سلام‌علیکم و رحمت‌الله

احتراماً معروض می‌دارد، قبول کارگردانی سریال «موسی کلیم‌الله» توسط برادر عزیز و ارجمند، جناب ابراهیم حاتمی‌کیا و اهتمام مسئولین آن سازمان برای تولید این اثر جهانی، خبر خوشی بود که کام علاقه‌مندان به هنر دینی و  انقلابی را شیرین و پس از سال‌ها، بارقه امیدی در دل مشتاقان به ساخت این اثر قرآنی روشن کرد ولی متأسفانه خبر بازنویسی و پژوهش دوباره این اثر و حذف قسمت‌هایی از فیلمنامه مرحوم فرج‌الله سلحشور، کام‌مان را تلخ و افکار  عمومی را با این سئوال مواجه کرد که دلیل حذف 22 قسمت از 72 قسمت فیلمنامه مذکور و خلاصه کردن آن در 50 قسمت چیست؟!

این چندمین بار است که فیلمنامه موسی‌کلیم‌الله نوشته مرحوم سلحشور، بدون هیچ اذن و  اجازه‌ای مورد بازنویسی و تغییرات گسترده قرار می‌گیرد، بطوریکه آگاهان معتقدند با این تغییرات، فیلمنامه جدیدی  بوجود آمده که با فیلمنامه قبلی بسیار متفاوت است و اگر مرحوم پدر زنده بود قطعاً اجازه چنین تغییراتی را نمی‌داد  و از مالک اثر نیز همین انتظار می‌رود. 

بی شک، ورّاث مرحوم سلحشور نیز مانند ایشان، وفق شرع و قانون، مالکیت معنوی فیلمنامه مذکور را  که در تاریخ  بیست و سوم خردادماه سال 1390 به شماره 2681 در دفتر حقوقی و مالکیت فکری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  به ثبت رسیده است از آنِ خود دانسته و پیگیری حقوقی بابت هرگونه دخل و تصرف و تغییر در محتوای آن را بدون اذن و اجازه آنان،  وظیفه خود می‌دانند. با تشکر از توجه و پیگیری آن مقام ارجمند. ایوب سلحشورنیـا 

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: فرج الله سلحشور موسی کلیم الله مرحوم فرج الله مرحوم سلحشور حاتمی کیا موسی ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۹۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان پخش سریال «سلمان فارسی» مشخص شد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روابط‌عمومی معاونت سیما، پیمان جبلی رییس سازمان صدا و سیما با همراهی محسن برمهانی معاون سیما از پشت صحنه سریال «سلمان فارسی» بازدید کرد و در جریان روند تولید آن قرار گرفت. در این بازدید مهدی نقویان رییس سیمافیلم و جمعی از مدیران ستادی معاونت سیما حضور داشتند.

جبلی درابتدای این بازدید همراه با داود میرباقری کارگردان، برمهانی معاون سیما و حسین طاهری تهیه‌کننده و گروه همراه به تماشای سکانس‌هایی از پروژه نشستند و سپس بخش‌هایی از سریال در حضور وی تصویربرداری شد.

در ادامه میرباقری و طاهری، رییس سازمان صدا و سیما را در جریان روند تولید سریال قرار دادند و توضیحاتی درباره لوکیشن آتشکده ماربین ارایه کردند. این در حالی است که انوش معظمی، امیررضا دلاوری، فرخ نعمتی و حسام منظور از جمله بازیگرانی بودند که در لوکیشن آتشکده ماربین حضور داشته و مقابل دوربین رفتند.

سکانسی که در بازدید جبلی تصویربرداری شد، مربوط به بازی انوش معظمی و حضور هنروران بسیاری بود که در کنار این بازیگر قرار داشتند و به خاطر دقت و حساسیتی که میرباقری در کارگردانی دارد، این سکانس چند بار تکرار شد تا مورد تایید کارگردان قرار بگیرد.

جبلی در حاشیه بازدید از پشت صحنه این سریال گفت: من برای عرض خسته نباشید به گروه تولید سریال خدمت آقایان میرباقری، طاهری و عوامل تولید این مجموعه از جمله بازیگران، هنروران و عوامل پشت دوربین رسیدم تا همچون گذشته در جریان روند تولید و پیشرفت پروژه قرار بگیرم. ما در سازمان صدا و سیما تمام هم و غم و تلاش‌مان این است که نیازهای این مجموعه فاخر و تاریخی و جریان‌ساز تامین شود. خوشبختانه مراحل تولید اعم از تهیه و تامین زیرساخت‌ها و ساخت و سازها و یا تامین مراحل مختلف تولید طبق برنامه پیش می‌رود.

وی ادامه داد: امسال یکی از سخت‌ترین سال‌های تولید سریال در طول این هفت سال است که تولید این سریال آغاز شده است. می‌توانم بگویم امسال یک سال سرنوشت‌ساز است. لذا وظیفه ما در سازمان صدا و سیما است که از همه ظرفیت‌ها و اختیارات‌مان استفاده کنیم تا این مجموعه طبق برنامه‌ریزی پیش برود. چون استاد میرباقری و همکاران‌شان با جدیت مثال‌زدنی کار را پیش می‌برند. در سرمای زمستان و در مناطق پربرف و در گرمای تابستان زیر آفتاب کار را با دقت و وسواس و حساسیت دنبال می‌کنند. امیدوارم ما و همکاران‌مان در سازمان و به خصوص سیمافیلم هم بتوانیم همچون گذشته در خدمت‌شان باشیم.

در ادامه میرباقری در باره روند تولید سریال افزود: فصل تولد سلمان را گرفته‌ایم و این روزها کار ادامه دارد. در اصل سکانس‌ها مربوط به بودخشان (پدر سلمان) ، فرماندار جی است که در آتشکده ماربین مقابل دوربین می‌رود.

وی در پاسخ به این پرسش که کار چه زمانی به پایان خواهد رسید هم گفت: ما طبق برنامه پیش می‌رویم؛ تدوین هم در حال انجام است و تلاش‌ می‌کنیم سریال را سال ۱۴۰۵ به پخش برسانیم.

حسین طاهری تهیه‌کننده مجموعه «سلمان فارسی» هم درباره تولید سریال گفت: «سلمان فارسی» یکی از مجموعه‌های بزرگ صدا و سیما است که در تولید آن هم نگاه مدیران و هم نگاه ما به آینده و نسل‌های بعدی است. اینجا یک دانشگاه عظیم است که نسل‌ها را برای صنعت فیلمسازی رشد می‌دهد.

وی ادامه داد: در معماری مجموعه تلاش شد تا یک کار جدی از ایران باستان را به جا بگذاریم. دوره‌ای که مغفول مانده بود اما با همت دکتر جبلی این بستر ایجاد شد.

جبلی در انتها به تماشای راش‌هایی از سریال نشست و با طاهری، میرباقری و احمدجو درباره قصه و بخش‌های مختلف این سریال گفت‌وگو کرد.

کد خبر 848936 برچسب‌ها خبر مهم بازیگران سینما و تلویزیون ایران

دیگر خبرها

  • تلویزیون درام ورزشی می‌سازد/ چرا آثار کمدی کمتر به آنتن می‌رسد؟
  • زمان پخش سریال «سلمان فارسی» مشخص شد
  • رییس صداوسیما: سریال حشاشین بر اساس تحریف تاریخ اتفاق افتاده؛ ساترا برای پخشش تذکر داد و سکوها هم در همین راستا اقدام کردند/ نمره صداوسیما در حوزه کار روی مساله عفاف و حجاب خیلی بالا نیست
  • میرباقری: فصل تولد «سلمان» را گرفته‌ایم و این روز‌ها کار ادامه دارد
  • مگر ما مرده باشیم که یکی از این خانواده به‌دست داعش شهید شوند
  • واکنش جبلی به جلوگیری از پخش سریال «حشاشین»
  • رخنه، آقای قاضی وبدل در آستانه پخش
  • دانلود سریال افعی تهران قسمت ۹ نهم کامل
  • دانلود سریال اکازیون قسمت ۶ ششم ( قسمت 6 اکازیون ) با حجم نیمه رایگان
  • اتفاقی که «تانیا» از پشت صحنه «نون خ» فاش کرد