Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی کیایی، کارگردان «هم‌گناه»، درباره نحوه پایان بندی سریال و ایده اصلی آن صحبت کرد او معتقد است عملکرد ضعیف تلویزیون در این اوضاع، یکی از دلایل اصلی دیده شدن این سریال است.

به گزارش ایمنا، نشست خبری سریال نمایش خانگی «هم‌گناه» امروز (یکشنبه ۱۱ خرداد) با حضور علی کوچکی، نویسنده، مطفی کیایی، کارگردان و پرویز پرستویی، افسانه چهره‌آزاد، سوگل خلیق، محسن کیایی، روشنک گرامی و ساقی حاجی‌پور که بازیگران این سریال هستند، در پردیس تئاتر باغ کتاب تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصطفی کیایی، کارگردان سریال در ابتدای این نشست مطبوعاتی درباره فصل‌بندی «هم‌گناه» گفت: «سریال تا ۱۲ قسمت اول قصه ما، تا همین جا بود و ما یک گذر زمان داریم که سه ماه جلو می‌رویم. از همان‌ابتدا قرار بود بین دو فصل اول، فاصله چندماهه داشته باشیم ولی به خاطر کرونا و نیاز مردم به سرگرمی زودتر این بخش را پخش کردیم. علت اصلی فصل‌بندی ما همین گذر زمان سه ماهه بود.»

محسن کیایی هم درباره یک‌باره به پایان رسیدن فصل اول در قسمت دوازدهم گفت: «من این کلمه یک‌باره را متوجه نمی‌شوم. شاید به این دلیل است که پایان قسمت ۱۱ اعلام کردیم که قسمت ۱۲ آخرین قسمت فصل اول است، ولی اگر دقت کرده باشید همه شخصیت‌ها به یک سرانجامی رسیده و ما فصل اول را تمام کردیم.»

این بازیگر در ادامه درباره کاراکتر ترنس این سریال گفت: «این کاراکتر زاییده ذهن خود من است. کافه‌ای داشتم که به خاطر یک‌دوستی که آنجا کار می‌کرد، افراد زیادی از ترنس‌ها به آنجا می‌آمدند. چیزی که نیاز داریم همین است که بازخورد خانواده را نسبت به این افراد ببینیم. خیلی از این آدم‌ها اگزجره نیستند و در درون خودشان این موضوع را دارند.»

مصطفی کیایی هم در ادامه گفت: «اولین کلیشه‌ای که برای انتخاب بازیگر ترنس در ذهن شکل می‌گیرد، این است که فیزیک درشتی داشته باشند ولی ما نمی‌خواستیم اغراق داشته باشیم برای همین خانم خلیق انتخاب شدند.»

او ادامه داد: «من آدمی را می‌شناسم که به اصرار خانواده ازدواج کرد و حتی بچه‌دار شد. واقعیت این است که الان شرایط طوری شده که می‌شود درباره این موضوع حرف زد ولی پذیرش از طرف خانواده سخت است.»

محسن کیایی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره توجه به خانواده در این سریال گفت: «این مساله خانواده، اتفاقاً دغدغه ما است ولی خیلی مواقع قرار نیست راه‌حل نشان بدهیم. وظیفه‌مان این است که طرح موضوع کنیم‌، همه می‌دانیم که خانواده سنتی مثل گذشته دیگر نیست از طرف دیگر هم نمی‌خواستیم خیلی از هم‌گسیخته نشان بدهیم. تلاش‌مان این بود که خانواده‌ها و کاراکترها قابل لمس باشند. الان فاصله نسل‌ها خیلی کم شده، تلاش‌مان این بود که تأثیرات اتفاقات امروز جامعه بر خانواده نشان بدهیم. هم تلاش کردیم نقد کنیم و هم تلاش کردیم این اتفاقات را نشان بدهیم.»

مصطفی کیایی هم در همین مورد گفت: «خیلی هوشمندانه خانواده را نشان دادیم. خانواده‌ای که فرید می‌خواهد اداره‌اش کند، فریبرز می‌خواهد نجاتش بدهد و آرمان سرکشی می‌کند.»

از سال ۸۸ با تلویزیون خداحافظی کردم

در ادامه این نشست، پرویز پرستویی در پاسخ به سوالی درباره حضور در یک سریال نمایش خانگی گفت: «من همیشه به نمایش خانگی گارد داشتم. از سال ۸۸ هم با تلویزیون خداحافظی کردم و همیشه این حسرت را داشتم که یک پایگاه را از دست دادم. همیشه یک تقسیمی بین تئاتر و سینما و تلویزیون داشتم. همیشه فکر می‌کردم نمایش خانگی، شانه تخم مرغی است، سریال «شهرزاد» این تابو را شکست و فهمیدم می‌شود در غیاب تلویزیون، این‌طور به خانه‌ها رفت تا این‌که در مطرب با آقای کیایی آشنا شدم که خیلی تجربه خوبی بود و حالم را خوب کرد. «مطرب» هم کار درخشانی است و من مدافعش هستم. بعد از «مطرب»، آقای کیایی پیشنهاد این کار را داد. من گارد داشتم ولی چون تجربه خوبی در «مطرب» داشتم فیلمنامه را خواندم و ده قسمت فیلمنامه را یک‌باره خواندم و هر قسمت را می‌خواندم به محسن کیایی زنگ می‌زدم. در ادامه من یکی از کسانی بودم که به ساخت این کار اصرار داشتم. هر قسمت این سریال سینمایی است این احترام مخاطب و آب نبستن به کار در کنار قصه جذاب خیلی مهم بود. چون قصه هم قصه روز بود؛ چون همه ما «هم‌گناه» هستیم ولی سرپوش می‌گذاریم ولی اینجا احساس کردم باید این کار با این دغدغه‌های مهم اجتماعی کار کنم. برای من تجربه درخشانی بود و از دوستان کیایی ممنونم که این فرصت را به من دادند.»

مصطفی کیایی در ادامه درباره این که ماجرای کرونا چه تأثیری روی دیده شدن «هم‌گناه» داشت، گفت: «طبیعی است که قرنطینه باعث شد جایگاه پلتفرم‌ها تثبیت شود به خصوص در زمانی که تلویزیون خیلی بد دارد عمل می‌کند و مخاطب را نمی‌تواند راضی کند. همیشه دغدغه ما بی‌رقیب بودن صداوسیما بود ولی با این رقابتی که به وجود آمده باعث شده حداقل در رضایت مخاطب وضعیت پلتفرم‌ها بهتر شود. مساله بعدی اینکه همیشه گفتم یک نکته‌ای وجود دارد که مخاطب درگیر شود و آن اینکه حرف اول را در آخر قصه می‌زند. در فیلم‌های سینمایی هم سعی می‌کنم قصه بگویم. قصه پایه اول است بعد حضور بازیگران در نقش‌های درست و بعد کارگردانی و....»

در ادامه این نشست، بحث حضور و ورود بازیگران جوان به عرصه سینما و تلویزیون پیش آمد. حبیب رضایی در این‌باره گفت: «من بخش زیادی از عمر حرفه‌ایم را در انتخاب بازیگر صرف کردم. جوانی سن و معیارهایی از این جنس هیچ امتیازی نیست چون بازیگری یک هنر خلاقه است. منظور از بازیگر فقط کسی نیست که جلوی دوربین قرار می‌گیرد و دیالوگ می‌گوید، بازیگر به معنای واقعی خیلی کم داریم. هزار تا ده هزارنفر باید باشند که از میان آنها بازیگرهایی مثل آقای پرستویی یا خانم تسلیمی پیدا شوند. این‌طور نیست که صرف جوان بودن امتیازی باشد برای اعتماد کارگردان و انتخاب شدن برای یک نقش.»

این بازیگر افزود: «آنقدر بازیگر خوب کم داریم که هر جای این مملکت جرقه بازیگر خوب زده شود، حتماً دیده می‌شود و ربطی به سن و سال و محل تولد و.... ندارد.»

مصطفی کیایی در پاسخ به سوال یک خبرنگار توضیح داد: «از کلمات استفاده درست کنیم. ما عشق مثلثی در سریال نداریم و اینها کلماتی است که همینطور فشار را رسانه روی ما را زیاد می‌کند.»

او در ادامه درباره قصه داشتن همه کاراکترها این سریال گفت: «این یک مزیت است. یک جایی همه قصه‌ها گره می‌خورند و آنجا اوج سریال است.»

محسن کیایی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه شخصیت‌های سریال اتوکشیده هستند، گفت: «این خانواده، نماد جامعه نیست ولی تلاش کردیم کاراکترهای این خانواده مابه‌ازای بیرونی داشته باشد.»

ویدئو بفرستید، بازیگر شوید

ساقی حاجی‌پور، بازیگر نقش هدیه درباره انتخابش برای این سریال گفت: «من سه، چهار هفته تست‌های مختلف برای این سریال دادم و خوشحالم که انتخاب شدم. قبلش تجربه تصویر نداشتم و تئاتر کار کرده بودم. از بین ۸۰ نفر انتخاب شدم.»

مصطفی کیایی درباره دعوت از مخاطبان «هم‌گناه» برای بازی کردن بخش‌هایی از یک نقش گفت: «خیلی ویدئوهای زیادی برای ما فرستادند برای همین تصمیم گرفتیم به بهترین ویدئو نقش زن و مرد در کار بعدی نقش بدهیم.»

شاهرخ فروتنیان درباره تجربه بازی در این سریال با بیان اینکه از یاد نرفتنی است، گفت: «بازتاب سریال را وقتی می‌بینیم متوجه می‌شویم که خروجی رضایت‌بخشی دارد. حتی از خارج از کشور هم به ما پیام می‌دهند که سریال را دوست داشتیم.»

علی کوچکی یکی از نویسنده‌های سریال توضیح داد: «طرح این سریال را خانم نادری، در طول ده سال نوشتند و بیشتر یک رمان است تا یک طرح چند صفحه‌ای و ما این را خلاصه کردیم برای ۲۴ قسمت.»

سوگل خلیق بازیگر نقش سیما گفت: «سریال «هم‌گناه» یکی از بهترین اتفاق‌هایی بود که می‌توانست برای من بیفتد. من، پدرام، ساقی، روشنک و… همه از تئاتر شروع کردیم. من اگر پدر یا مادرم در این فضا بودند حتماً استفاده می‌کردم برای ورود به این فضا اما بعدش چه اتفاقی می‌افتاد. شانس هم هست ولی مهم این است که بعد این اتفاق ادامه پیدا می‌کند یا نه.»

روشنک گرامی هم در این باره گفت: «خیانت را کسانی می‌کنند که باعث می‌شوند افرادی که استعداد ندارند وارد این فضا شوند. همیشه سوال می‌شود که چطور می‌شود وارد این فضا شد. به خیلی موارد مختلف بستگی دارد اول باید استعدادیابی شود وقتی وارد می‌شوی و بعد متوقف می‌شوی باعث می‌شود یک جمعیت سرخورده به وجود بیاید.»

افسانه چهره‌آزاد

افسانه چهره آزاد، درباره بازی در نقش نسرین گفت: «خیلی ذوق کردم وقتی این کار به من پیشنهاد شد. به کسانی که علاقمند به بازیگری هستند می‌گویم هیچ چیزی غیرممکن نیست و باید رویایت را دنبال کنی و به چیزهایی که دوست داری اهمیت بدهی تا اتفاقات خوب رخ بدهد.»

پرویز پرستویی درباره اینکه پسرش آیا ممکن است بازیگر شود گفت: «یک روزی یک جایی بودیم که دو عکس از من و پسرم گرفته شد آقای کیایی آن‌عکس را دیدند و پیشنهاد کردند که بهروز نقش جوانی فریبرز را بازی کند. بهروز هم فقط به این دلیل که قرار بود نقش من را بازی کند، انتخاب شد نه اینکه چون آقازاده است و پسر من است انتخاب شد و حتی جز همان یک جلسه که با هم بازی داشتیم، در صحنه‌های بازی بهروز، من حضور نداشتم.»

علی کوچکی درباره کم‌شدن قسمت‌های سریال گفت: «یک بخشی فشرده شدن داستان بود و یک بخش‌هایی هم اگر ادامه داشته باشد استفاده می‌کنیم. ولی قصه کامل می‌شود و به پایان می‌رسد.»

پرویز پرستویی در پاسخ به سوالی درباره اینکه برای منبع دستمزدی که می‌گیرند چقدر دغدغه دارد گفت: «من تا حالا با پول کثیف کار نکرده‌ام. این کار برای ما قداستی دارد که همیشه مهم است که تهیه‌کننده کار چه کسی است حتی پیش از این بحث‌ها هم مهم بود. در این دو کار اخیر هم می‌دانم پول آقای کیایی شریف بوده است. کسانی امروز کار می‌کنند و کارت تهیه‌کنندگی دارند که فقط اسم تهیه کنندگی را یدک می‌کشند. که امروز هم هیچ چیز پنهان نمی‌ماند مردم هم آنها را می‌شناسند. برای من خیلی مهم است که منشأ پول چه کسی است و هیچ وقت به آن سمت و سو نخواهم رفت.»

مصطفی کیایی هم در این‌باره گفت: «این‌اولین سریالی است که کاملاً سرمایه‌اش مشخص است و دو پلتفرم سرمایه آن را تأمین کردند.»

کد خبر 426583

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سریال هم گناه سریال تلویزیونی مصطفی کیایی پرویز پرستویی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پرویز پرستویی سریال گفت مصطفی کیایی نمایش خانگی کیایی هم محسن کیایی نشان بدهیم آقای کیایی انتخاب شد فصل اول هم گناه برای من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۸۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ معلم از ۵ دهه؛ از پرویز فنی‌زاده تا رضا عطاران 

آفتاب‌‌نیوز :

در دهه پنجاه مهم‌ترین شمایل معلم پرویز فنی‌زاده در «رگبار» بود و در اواخر این دهه فرامرز قریبیان در «جنگ اطهر» نقش معلم انقلابی را ایفا کرد. شاید بتوان گفت تنها در دهه شصت تعداد قابل توجهی کاراکتر معلم به فیلم‌های ایرانی راه پیدا کردند؛ از خسرو شکیبایی در فیلم «رابطه» تا هما روستا در فیلم «پرنده کوچک خوشبختی» و علی نصیریان در «جاده‌های سرد» و مجید مجیدی در فیلم «شنا در زمستان»، چند نمونه از پرداختن سینمای دهه شصت به شخصیت‌های معلمند. از دهه هفتاد از تعداد فیلم‌هایی که معلم‌ها در آنان نقش محوری ایفا می‌کردند، کاسته شد. آنچه پیش رو دارید مروری است بر ۵معلم به‌یادماندنی سینمای ایران در طول ۵دهه.

دهه پنجاه؛ آقای حکمتی (پرویز فنی‌زاده در فیلم «رگبار»)

به‌یادماندنی‌ترین تصویر معلم در سینمای قبل از انقلاب که معمولا عنایتی به حرفه معلمی نشان نمی‌داد. در فیلم «رگبار» آقای حکمتی معلمی است که به محله‌ای در جنوب شهر آمده است. مدرسه مهم‌ترین و محوری‌ترین لوکیشن فیلم «رگبار» است و فیلمساز تصویری دقیق و پرجزئیات از فضای آموزشی مدارس در ابتدای دهه پنجاه ارائه می‌دهد. اداره‌کردن کلاسی شلوغ با پسربچه‌هایی شیطان مهم‌ترین مشکل آقای حکمتی در نیمه اول فیلم است. فیلم با علاقه‌مندی آقای حکمتی به عاطفه، خواهر یکی از دانش‌آموزان، وارد فضایی عاطفی می‌شود و درنهایت هم با انتقال از مدرسه و ترک محله به پایان می‌رسد. معمولا به انبوه تمثیل‌ها و استعاره‌ها در فیلم «رگبار» اشاره می‌شود و آنچه کمتر به آن توجه شده، تصویر ملموس معلمی است که نمی‌خواهد تن به آنچه هست بدهد. آقای حکمتی یکی از ملموس‌ترین غریبه‌هایی است که نویسنده و کارگردان «رگبار» در طول دوران فعالیت هنری‌اش آفریده است.

دهه۶۰؛ بیژن امکانیان در «دبیرستان»

علی ناصری، معلم زیست‌شناسی در فیلم «دبیرستان» (۱۳۶۶) با ایفای نقش بیژن امکانیان، در دهه‌ای که تعداد زیادی از شخصیت‌های سینمای ایران معلم بودند، به چند دلیل شاخص و به‌یادماندنی است؛ معلمی که خود سابقه اعتیاد داشته و مثل بیشتر معلم‌های سینمای ایران در دهه شصت آرمانگراست و می‌کوشد شاگردانش را از دام اعتیاد بیرون بکشد. فیلم به‌عنوان ملودرامی تلخ، یکی از موفق‌ترین آثار سینمای ایران در دهه شصت است که سال۶۶ سینمارو‌های زیادی را در شهرستان‌ها جذب سینما کرد. شخصیت سمپاتیک معلم و نحوه برخورد و تعاملش با شاگردان و چهره بیژن امکانیان به‌عنوان یکی از بازیگران مهم دهه شصت، تصویری از «دبیرستان» برای سینمارو‌های دهه شصت ساخت که دوست‌داشتنی و تأثیرگذار بود.

رامین پرچمی در «ضیافت» (۱۳۷۴)

رامین پرچمی در فیلم «ضیافت» تنها کسی از رفقای دبیرستانی است که از محله‌اش نمی‌رود و نخستین نفری هم هست که به کافه ماطاووس می‌آید تا به عهدی که سال‌ها پیش با رفقا بسته‌اند وفادار باشد. بین شخصیت‌های فیلم «ضیافت»، رامین پرچمی معلم است؛ معلمی که سطح زندگی‌اش از همه رفقا پایین‌تر است و ازدواج نکرده و راز علاقه‌اش به منیر خواهر عبد (پارسا پیروزفر) را هم مکتوم نگاه داشته است. در فیلمی که فرصت کافی برای پرداختن به همه حاضران در کافه ماطاووس ندارد و از نیمه دوم بیشتر بر علی یزدانی (فریبرز عرب‌نیا) و رامین (بهزاد خداویسی) متمرکز است، شخصیت رامین پرچمی به‌عنوان معلمی شریف بیشتر در یاد‌ها می‌ماند؛ معلمی که پاسدار رفاقت است و گذشته را فراموش نکرده است.

رضا عطاران در «ورود آقایان ممنوع» ۱۳۸۹

تصویری طنز آمیز از معلم در فیلمی کمدی که پرفروش و پرتماشاگر از کار درآمد. رضا عطاران در «ورود آقایان ممنوع» تصویری از معلم در سینمای ایران به نمایش می‌گذارد که مسبوق به سابقه نبود. مدیر یک مدرسه دخترانه خصوصی با ورود آقایان به مدرسه خود شدیداً مخالف است، اما وقتی دبیر شیمی دانش آموزان المپیادی به علت زایمان، شش ماه مرخصی می‌گیرد، مجبور می‌شود تا یک دبیر جایگزین به دبیرستان بیاورد؛ ولی تلاش وی برای یافتن دبیر المپیاد زن در میانه سال تحصیلی بی‌فایده است و وی مجبور است یک مرد را به عنوان تنها گزینه بپذیرد تا از رقابت المپیاد جا نماند، اما ورود این آقای معلم مجرد و بی‌دست‌وپا، و شیطنت دختران دانش‌آموز، و تجرد خانم مدیر جدی و بداخلاق که تا به حال خواستگاری نداشته، باعث ایجاد اتفاقات بسیار خنده داری می‌شود. دختران دانش‌آموز دست به یکی کرده و با کمک پدر یکی از دانش آموزان، اردویی را تدارک می‌بینند تا این دو مجرد میانسال را در روبه‌روی یکدیگر قرار دهند. رضا عطاران در «ورود آقایان ممنوع» یکی از بامزه‌ترین شخصیت‌های معلم سینمای ایران را ساخته است.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • امیر نظام گروسی یک شخصیت بزرگ ملی است
  • دلیل واقعی پاسخ منفی رانگنیک به بایرن چه بود
  • مردم دنیا متوجه ماهیت کثیف و خونریز رژیم غاصب صهیونیستی شده‌اند
  • ۵ معلم از ۵ دهه؛ از پرویز فنی‌زاده تا رضا عطاران 
  • از فصل دوم جایگزین نقش کژال شدم/ پیشنهادات کاری دیگری دارم اما تصمیم نگرفته‌ام
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟/ معرفی چهره‌های جدید
  • شخصیت‌های ماندگار در دنیای انیمیشن‌های نوستالژیک
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • (تصاویر) دیدار بایرن مونیخ و رئال مادرید، تبلیغات کثیف صداوسیما وسط زمین!